Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2017 15:47 - Предимствата на дървените играчки
Автор: umnicicom Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Детските дървени играчки са предпочитани за децата от по-ранна детска възраст, за да им дадат онази солидна и сигурна основа и за да ги научат на всички онези неща, които ще са важни и необходими занапред в живота. му бъдат нужни занапред. Ето и част от неоспоримите предимствата на самите играчки и от играта с тях:

-      Алтернатива на обичайните заподезрени – дървените играчки са страхотна инвестиция – краткосрочна и дългосрочна. С тях определено получаваме повече за парите си, а детето любопитно ще разглежда новия си дървен влак с релси и цял град около него!

-      Здравина и качество– играчките от дърво са много издръжливи. Изработват се от качествена дървесина и са почти вечни. Вземете например една дървена низанка – тези части могат за извържат на хвърляне, гризане, часове игра и пак подхвърляне...

-      Устойчив подход – тези играчки могат са част от семейните реликви, които се предават от поколение на поколение. Без съмнение те ще запазвят качествата си дълго време и с тях ще израснат не едно и две деца. Ако изберете тази дървена количка за прохождане с конструктор, то бъдете сигурни, че хванати за нея могат да проходят деца, внуци и правнуци.

-      Екологичен поглед – дървените играчки са изработени от естествени материали от натурални източници. Тези материали не замърсяватоколната среда и могат да се рециклират. За производството им се използват безопасни бои и лакове и съответно не са токсични. Играчките са и лесни за почистване и не създават алергии. А освен всичко това, създават у детето основите за природосъобразни навици.

-      Развиват умения – играчките от дърво стимулират детето да мисли, да разсъждава, да създава и твори само. Освен че забавляват, те и възпитават! Обикновено дървените играчки имат образователен характер и допринасят за развитието на логическо мислене и пространствената ориентация. Пример за подобна играчка с образователна цел е Пъзел "Цифри, форми и цветове", а има и други предложения в категория Образователни играчки.

-      Развиват общата моторика – дървените играчки са специално проектирани, за да развиват моториката на децата и спомагат за изграждането на тяхната мускулатура. Благодарение на тях детето може да доразвие и своята координация. Идеални за тази цел и по-специално за развитие на фината моторика са дървените играчки за шиене и нанизване, които изискват точни и премерени движения.  

-      Развиват въображението – играчките от дърво обикновено се състоят от прости форми и семпъл външен вид, с което автоматично помагат за развитието на въображението и фантазията у детето още от най-ранна детска възраст. С един на пръв поглед обикновен дървен конструктор или дървени строителни блокчета детето може да построи къщата на своите мечти.

-      Функционалност – дървените играчки са проектирани и замислени от експерти в областта на детските игри и всяка играчка има своя мисия, а често и повече от една. Всяка играчка развива една или друга способност, цели научаване на нещо ново посредством играта или показва непознати връзки и съотношения. Играта с дървената балансна кула „Дженга” например учи на съобразителност, баланс и стратегическо мислене, развива координацията и концентрацията.  

-      Творческо мислене – в играта с дървените играчки е заложено да вложиш най-доброто от себе си и да разкриеш своята креативност. Посредством прости форми и наглед обикновени фигурки могат да се получат невъобразими чудеса с Танграм например!

-      Те са модерни – дървените играчки са част от онова добре забравено старо, което никога не е било демоде. Те са класика в жанра! Макар и класически, те са все по-цветни, привлекателни и разнообразни. Дървената низанка-къща носи духа на добрата стара низанка, но е още по-привлекателна и занимателна.  

 

-      Те са чудесна идея за подарък – дървените играчки са оригинални, атрактивни и качествени, което ги превръща в една от най-добрите опции за подарък за дете. Удовлетворението от това да подариш дървена къща за кукли на малкото момиченце и да видиш как усмивката не слизата от лицето ѝ е неописуемо. 

Източник: http://umnici.com/index.php?route=pavblog/blog&blog_id=13

Петя, 
майка на един малък Умник




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: umnicicom
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 4466
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031