Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2017 15:51 - Защо избрах дървените играчки за моето дете?
Автор: umnicicom Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
0



Опитвам се да отглеждам детето ни по най-добрия според нас начин и да открия онези фактори, които са решаващи и предопределящи за развитието на нашите деца. Искам то да хапва чиста, свежа и питателна храна, да му осигурявам възможност за много движение чрез чести разходки, да расте в спокойна атмосфера и да играе със смислени играчки.


Да, детето ми, както и всяко друго прекарва наистина много време в изучаване на всякакви нови предмети не само вкъщи, а и навън. То е в едно непрестанно търсене и винаги в изследователски режим. Но играчките са тези неща, които са на негово разположение постоянно. Исках да осигуря „добри” детски играчки, които да провокират мисленето, играта, любопитството и търсенето у детето. Детските играчки обичайно и масово са от пластмаса. Но аз харесах дървото, ей така, защото много обичам красивите неща. То изглеждаше и някак естествения избор. Изглежда ми винтидж :)
 Играчките от дърво са интересна смесица от класическо и модерно – струва ти се, че са old school, ала когато започнеш да разглеждаш – уау, има толкова цветна палитра и такива хрумвания! Макар и в модерна форма, дървените играчки пак са някак като тези от едно време – здрави, хубави, занимателни и любими за децата. С всяка дървена играчка имам усещането, че детето ми след години с умиление ще погледне към нея в кашона на тавана и ще се сети колко си е играло и колко много я е обичало. Някога, напред в бъдещето, тези играчки може и да имат сантиментална стойност за него, но днес всяка от тях има своя принос към развитието му, защото с тях детето научава и открива нови факти, понятия, форми и значения. 

 

Разбира се и ние имаме вкъщи всякакви играчки, но най-любими са ни тези, дървените детски играчки, които са сякаш заредени с любов и топлина. Или поне ние така ги усещаме, сигурно защото ние сме им придлали този заряд :)

Източник: http://umnici.com/index.php?route=pavblog/blog&blog_id=12

Петя, 
майка на един малък Умник




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: umnicicom
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 4471
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930